Posted in Kager

Bryllupskage til 130 personer

Denne bryllupskage kom til verden efter at jeg i et par måneder havde prøvet mig frem for, at smage hvilken kombination af fyld der var bedst. Resultatet og det endelige fyld, blev hindbærcreme og vanilleflødecreme. Lækker og frisk, og alle bryllupsgæster kunne lide den. Opskriften til 130 personer består af 2 firkantede lagkager ca. 40 x 60 cm. samt en 4-etagers bryllupskage.

Bryllupskagestativet blev bestilt ved Fyns serviceudlejning i Odense SV, og lagkagebunde og udrullet marcipan blev bestilt ved Haarby Bageri.

Dette skal du bruge:

13 lagkagebunde 45×60 cm

Udrullet marcipan i målene 45×60 cm. samt i målene efter bryllupskagestativets opsatser

Marcipan i rosa og hvid til roser

Marcipan i grøn til rosenblade

2 poser makroner

3 glas æble-hyben marmelade

4 pakker kagecreme-pulver

7 liter mælk

11 poser frosne hindbær

6 Liter piskefløde

Chokolade til smeltning

Start med at lave en masse marcipanroser til pynt. Lav nogle i ren lyserød samt nogle som er mixet med hvidt, så der fremkommer forskellige farvenuancer i marcipanen.

Lav vanillecremen som anført på pakken af 4 breve pulver og 2 liter mælk. Sæt på køl.

Pisk 1 liter fløde til flødeskum og sæt på køl. Tag 3 poser frosne hindbær og giv dem et kort opkog i en smule vand. Hæld dem i en dyb tallerken og sæt på frost indtil de skal bruges.

Start med de 2 firkantede lagkager. Tag bagepapiret forsigtigt af bundende mens bunden ligger med overfladen nedad, og vend derefter forsigtig bunden. Skær enderne lige meget til, både i bredde og længde. Lagkagebundende er sikkert leveret fra bageren på lagkagepap, så placer bundende på det, så de står på et godt underlag.

Læg alle bunde forsigtigt ovenpå hinanden, efter de er skåret til, så de nemt kan tages op når de skal bruges.

Læg den første bund på pappet, og smør et jævnt lag marmelade på. Knus makroner og drys over marmeladen i et jævnt lag og hele kagen. Tag vanillecremen ud af køleskabet og rør den blød. Tilsæt ca. 4-5 store spsk. flødeskum eller  den mændge der passer dig, og vend forsigtigt fløden i creme så cremen bliver ensartet og blød. Smør et lag vanillecreme på bunden med en paletkniv, så det ligger jævnt fordelt og cremen når lige knapt ud til kanterne.

Tag de afkølede hindbær ud af fryseren og hæld dem i en skål. Tilsæt det sidste piskede flødeskum og vend blandingen forsigtigt.

Smag til med flormelis og vend  derefter cremen med en smule cremepulver indtil cremen har den rette konsistens. Sæt på køl indtil det skal bruges.

OBS! Fremgangsmåder af begge cremer gentages flere gange i processen, da der skal bruges meget creme til kagerne.

Læg nr. 2 bund på og fordel et lag hindbærcreme på, så det ligger jævnt fordelt over hele kagen. Læg sidste bund på.

Gør derefter samme proces med kage nr.2

Når begge kager er lagt sammen, tages rullen med marcipan og rulles ud over kagen, så det ligger lige og pænt. Marcipanen i siderne trykkes ind til siderne.

For at lette lidt på processen i, at lægge det pænt til, kan overflødigt marcipan, skæres af. Hjørnerne foldes ind samtidig med, at der trykkes ind til kanten.

Smelt chokolade i et vandbad. Lav kræmmerhuse af bagepapir. Fyld et kræmmerhus med smeltet chokolade, og og pynt lagkagen med skrift og snirkler samt borter rundt i kanten.

Sæt marcipanroser på kagen.

Rul den grønne marcipan ud imellem plastik. Tag f.eks en frysepose og læg marcipanen i, og rul den så den har en passende tykkelse til blade. Tag plastikket væk øverst, og tag en skarp kniv og skær blade ud. Tag derefter knivens bagside, og marker linjer der udgør linjerne på bladet. Sæt bladende på. og buk og bøj dem så de får et naturligt, svungent look.

Rul et stykke marcipan ud til en lang strimmel på på knap 1 cm. i diameter. Læg denne strimmel rundt om kagen så der fremkommer en kant. Tryk den forsigtigt ind til kanten. Tryk et mønster i marcipankanten med regelmæssige mellemrum. Sæt kagerne på køl.

OBS! Køleskabets mål, inden at kagerne laves. Hvis ikke der er plads i dit køleskab, så allier dig med et sted hvor de har et køleskab der er stort nok.

Derefter laves den største af de 4 kager der er en del af den 4-etagers bryllupskage.

Gentag allerførst processen med vanille-flødecremen samt hindbærcremen, og sæt cremerne på køl. Tag derefter bagepapiret af lagkagebundende.

Skil bryllupskagestativet ad, og tag så hver kageopsats og læg den på lagkagebunden, hvorefter der skæres en cirkel med en skarp kniv, således at der bliver 3 bunde af hver størrelse. Tag derefter hver bund og mål enten med en genstand eller en linial ca. 2 cm. ind på bunden. Marker flere steder rundt, og skær derefter bunden til. Dette gøres for, at der kommer en afstand fra kagen til opsatsens kant. Når alle bunde er skåret til, lægges de ovenpå hinanden, så de er klar til at tage når de skal bruges.

Start med den største bund, og følg derefter fremgangsmåden som til de firkantede bunde med først et lag marmelade, knuste makroner, vanille-flødecreme, en bund, hindbærcreme og den øverste bund.

Når alle 4 kager er lagt sammen, måles højden af kagernes side. Skær lagkagebunde i passende mål til strimler som sættes rundt om kanten af kagerne, så der fremkommer en pæn lige kant om kagerne som passer til højden. Derefter lægges der marcipan på kagerne. Tryk marcipanen forsigtigt til i siderne, skær marcipankanten til. Rul en lang strimmel marcipan til, at lægge rundt i kanten. Tryk et mønster ligesom på de firkantede kager.

Pynt med smeltet chokolade, marcipanroser og blade.

Sæt kagerne på køl enkeltvis indtil stativet skal samles ligefør servering.

Rigtig god fornøjelse!