Posted in Kunst

Hvirvelvind

Skyer over Kegnæs ved Drejet. Den naturlige dæmning som forbinder Als med Kegnæs. Her er ofte et smukt lys, og med smukke motiver for landskabsmaleren. Landskabet er malet med tankerne på dette sted. Hvirvelvinden i midten er tegnet efter minderne og følelsen af oplevelsen på Hvidovre Hospital i tiden efter ulykken, hvor død hud på hoften skulle fjernes. 2 striber hud med en længde på 6-7 cm, bredde på ca. 1,5 cm. og højde på ca. 1 cm. Lægen var kold, effektiv og tangerede til at være overlegen. Ingen bedøvelse da huden var død. Jeg var bange, og jeg var utryg, og jeg følte at jeg bare skulle acceptere mens jeg lå på sengen og lægen tog en saks og klippede.Denne følelse af dette minde har jeg tegnet med lukkede øjne, og jeg føler at jeg passende kan kalde den hvirvelvind. En pludselig opblussen imellem vand og himmel.

Kegnæs og naturen omkring er samtidig symbol på uforudsigelighed. Pludselig opblussen af barsk vind og grå himmel, bølger på vandet samt is og frost contra smukt spejblankt vand i aftensol, solnedgang i skumringen samt morgenstund med smukke farver på himlen. 

Kombineret med det rolige vand, den smukke himmel og farverne, gøres mindet om episoden samt Kegnæs til en proces der vender den utrygge oplevelse til en god proces der resulterer i et kreativt og meningsfyldt værk.

Hvirvelvind.

Udstillet i Kunstbygningen Filosoffen, Odense Okt.2018