Posted in Kager

Marcipanroser

Med en konditor-uddannelse i bagagen syntes jeg det er hyggeligt, at være kreativ indimellem og lave marcipanroser som kan bruges til pynt på lagkager, desserter eller andre kager som f.eks glutenfri gulerodskage. Marcipanen køber jeg ved den lokale bager i den ønskede farve, men ellers kan en god marcipan også findes i større supermarkeder.

 

Fremgangsmåde:
1.Rul et stykke marcipan ud til en lang længde i ringfinger-tykkelse.
2.Skær i stykker på 1-2 cm. og rul stykkerne til kugler.
3.Rul en kugle til kegleform imellem håndfladerne.
4.Placer en eller et par kugler ad gangen i en frostpose, og tryk dem med håndfladen så den ene ende bliver tynd og kan formes i roseblads-facon, og den anden ende er lidt tykkere.
5.Placer blade på den kegleformede ‘rosenknop’, og form det øverste af bladende i facon.
6. Anvend 3,4 eller 5 blade pr. rose efter ønsket størrelse, og skær den tykkere ‘bund’ til med en skarp kniv så rosen får en stabil flad bund.
7. Læg en kugle grøn marcipan i en frostpose og tryk den flad til ønsket tykkelse blade. Anvend bagsiden af en urtekniv til at markere i bladfacon imens at marcipanen stadig er i frostposen. Tag stykket ud af posen og skær bladet til samt skær med bagsiden af urtekniven linjer i bladet. Hvis kniven hænger i marcipanen kan en smule olie bruges til at smøre på bagsiden af kniven.
8. Voila-En rose klar til dekoration 😉

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Anret rose og blade så det får ‘liv’ og ser dekorativt ud.

God fornøjelse 😉