Posted in Bangladesh

Home of New Hope and Grace, Bangladesh

For ca. 1 år siden sad jeg og kiggede på facebook og på hvilke facebook-sider der fandtes for børnehjem i Bangladesh. En helt konkret grund til det var, at Bangladesh og børnehjem var interessant for mig, da min daværende kæreste er adopteret fra Bangladesh og var på børnehjem før han kom til Danmark.

Der var mange børnehjem i Bangladesh at læse om på facebook, men kun et vækkede specielt min interesse, og det var Home of New Hope and Grace i
Khagrachhari distriktet, et bjerg-område ca. 100 km fra Chittagong. Jeg fandt både fotos og tekst positive og med et godt budskab, og derfor likede jeg siden. Et par dage efter fik jeg en venneanmodning fra lederen af børnehjemmet, evangelisten Biplob Biswas. Kort tid efter blev jeg også facebook-ven med hans kone, og indimellem skrev vi om stort og småt og både om Danmark og Bangladesh. Vi har siden fulgt dem og har også været så heldige at være i Bangladesh og møde dem.

Børnehjemmet er ledet af Biplob Biswas som er evangelist, og drives med et kristent livssyn. Der bor børn på børnehjemmet og der er desuden tilknyttet børn som børnehjemmet hjælper med tøj og fornødenheder. Børn som har mistet en forælder eller begge forældre, eller børn som kommer fra en meget fattig familie. Disse børn er det muligt, at blive sponsor for. Er man sponsor for et barn, hjælper man med at barnet kan få mad, tøj, skolebøger, skolepenge samt andre fornødenheder, og man vil kunne følge med i barnets liv.

Ovenfor ses hele teamet omkring børnehjemmet samt i de forreste rækker, børnene der bor der og som er tilknyttet børnehjemmet.

Børnehjemmet blev grundlagt i April 2013 og arbejder på, at hjælpe efterladte børn og fattige børn og være med til, at give dem en lys og bedre fremtid. I forbindelse med børnehjemmet drives kirken ‘Bethel Evangelical Church’ under menigheden Campus Crusade for Christ i Bangladesh. Kirken hjælper medlemmerne i menigheden der er fattige og har brug for hjælp. Det er desuden muligt for alle der ønsker at hjælpe et barn til en bedre fremtid, at blive sponsor for dette barn med et beløb på 40 US dollars om måneden. Klik HER hvis du ønsker at læse mere om hvordan, at du kan blive sponsor for et barn.

Som det nyeste tiltag i Home of New Hope and Grace, er der nu ønsker for, at udbygge børnehjemmet så der kan komme bedre plads og faciliteter til børnene. Der er et stykke jord parat, og alle udgifter i forbindelse med byggeprojektet er beregnet. Der findes på nuværende tidspunkt ikke tilstrækkelige økonomiske midler til det, og der søges derfor økonomisk støtte til det fra folk der ønsker at hjælpe ved dette bygge-projekt.

Beløbet løber op i 935.000 Taka hvilket svarer til ca. 93.500 kr. og dækker bygning med 2 sovesale, klasseværelse, køkken, spisesal og 4 toiletter. Derudover 1 solvarmesystem til elektricitet, 5 køjesenge til 10 børn, 7 skriveborde, 2 plastik spiseborde med 12 stole samt 10 energi pærer til lys.

Her er det stykke jord hvor der er planer om byggeprojektet. Vil du være med til, at støtte det, så er det muligt at indbetale beløb direkte til Biplob Biswas der leder børnehjemmet.

‘ Bank account number: BIPLOB BISWAS, Dutch Bangla Bank Limited. Jubilee Road branch, Chittagong.

Account: 142 101 0239956 ‘

Vil du hellere sponsore et barn der enten bor på børnehjemmet eller bliver støttet hjemme af børnehjemmet pga. særlige omstændigheder, kan du læse mere om mulighederne HER

Tak for besøget!