Posted in Danmark, Eventyr

Brug min baghave

Ja, det er faktisk navnet på et herligt koncept som rigtig mange kan have gavn og glæde af på deres ferie rundt om i Danmark.

Brug min baghave er et netværk af haveejere der gerne vil låne et stykke af deres have ud til folk der er på tur og gerne vil slå telt op for en nat eller 2, eller haveejere der har et shelter de gerne vil låne ud. Der er også mulighed for, at ‘låne’ træer til at sætte en hængekøje op til overnatning i egen hængekøje.

Det er mest baseret på, at man kan slå sit telt op i haven og samtidig i nogle tilfælde kan låne et bålsted at grille sin mad. Nogle er endda så søde, at låne deres toilet ud hvis de er hjemme, og andre har en skovl til fri afbenyttelse hvis der ikke kan lånes toilet.

Dem der har tilmeldt deres have i Brug min baghave, har en oprigtig holdning til, at være gæstfrie og syntes det er hyggeligt, at få folk på vandre, cykel eller køretur på besøg. Brug min baghave har både en hjemmeside hvor man kan søge efter overnatningsmulighed i den by man ønsker og Brug min baghave har desuden en facebook-side hvor netværket af haveejere og gæster er medlemmer. Se mere på hjemmesiden HER og på facebook-siden HER.

Jeg prøvede for første gang nogensinde, at sove i shelter via Brug min baghave. Jeg søgte på kortet på brugminbaghave.dk efter et sted det var muligt, at låne et shelter i den by jeg havde planlagt at køre til, og så fandt jeg det skønneste sted i Brande. En gård langt ude på landet med en dejlig stor have med store træer, bålsted, glade geder og et shelter med udsigt til marken hvor køerne gik.

Der var mulighed for, at låne toilettet samt tage vand til madlavning og vand til teen og kaffen der blev kogt over bålet, så det var bare så fin en service. Omgivelserne var skønne, haven smuk, gederne hyggelige at kigge på, hunden og de mange søde katte hyggelige at snakke med og værtsparret var bare så søde og gæstfrie.

Der hørte en pluk-selv mark til gården med de dejligste blomster i alle farver, så for 20 kr. fik jeg den smukkeste buket blomster med videre på turen. Bare at gå rundt og udvælge blomsterne var en hel oplevelse.

Brug min baghave kan kun anbefales hvis du gerne vil rundt på ferie på en lidt anderledes og hyggelig måde. Tag teltet under armen, eller find et shelter og få den hyggeligste ferie. Det kan kun anbefales!

Tak for besøget ❤