Posted in Mennesker

Adoption og børns vilkår

Adoption og børnehandel i Bangladesh og andre lande, fylder rigtig meget i sindet hos mange mange mennesker. Mennesker der er blevet revet væk fra det daglige liv og den kultur de er født ind i. Revet væk pga. menneskers trang til at vokse økonomisk og menneskers trang til, at være forældre og få en familie.

Mange adoptioner har sikkert været med succes og godt resultat, men mange er også mislykkedes pga. manglende forståelse og barnets reflektioner på, at være blevet revet op med rod og sat ind i en ny kasse. En kasse der var fin og velfungerende på overfladen, men som satte ar indvendigt i sjælen. Ar pga. et kæmpemæssigt skift fra en kultur til en anden, et nyt sprog, en ny fødselsdato, et nyt navn.

Et barn der skal tilpasse sig ind i en ny verden fuld af mennesker der ser anderledes ud og som har en anden hudfarve, gør tingene på en anden måde, hører en anden slags musik, spiser en anden slags mad, taler et andet sprog, har en anden mentalitet og en anden kultur.

Tænk at finde sig selv i sådan en situation.

For et par år siden var jeg til et foredrag som netop omhandlede denne problematik, og som gav historien på hvordan, at korruption omkring børnehandel var foregået. Mange gadebørn var blevet samlet op og afleveret på børnehjem, børn som var blevet indlagt på hospitalet var blevet afleveret til børnehjem inden forældrene kom for, at hente dem igen, børn blev sendt på børnehjem i en periode som et led i hjælp til optimering af en families økonomi og da forældrene ville hente børnene igen, var de væk. Nogle børn blev sendt til Europa for at blive opereret af specialister med lovning på, at børnene ville komme hjem til deres forældre igen efter operationen, men kom aldrig hjem.

Det var en tankevækkende historie og samtidig skræmmende, da den har ændret så mange menneskers liv. Både de børn som det er gået ud over, fædre og mødre og familiemedlemmer der desperat har søgt efter deres forsvundne søn, datter, bror, søster, barnebarn, nevø eller niece. Og ikke mindst de adoptivforældre som med begejstring og forventninger om et lykkeligt familieliv med et lille udenlandsk mørkt og smukt barn med brune øjne.

Mange adopterede voksne søger nu desperat efter deres biologiske familier og deres rødder. Mange har følt sig anderledes i deres adoptivfamilier. En følelse af ikke at passe ind og være god nok. Hvor er den kultur henne der passer til det enkelte menneske. Hvordan er det, at føle sig anderledes i det der skal forestille sig, at være ens familie. Hvordan mon det må være, at skulle føle sig taknemmelig over, at være blevet hjulpet ud af fattigdom?

Den evangeliske kirke i Chittagong i Bangladesh har et børnehjem hvor der både bor børn og er børn tilknyttet. Børn som har mistet en forælder, eller børn hvis forældre har svært ved, at forsørge familien. Børnehjemmet hedder Home of New Hope and Grace. Vil man støtte arbejdet med børnene, vil det blive modtaget med stor taknemmelighed. Hvis man ønsker at være sponsor for et barn, er dette også en mulighed.

Læs mere om Home of New Hope and Grace HER

Man kan gøre en stor forskel for et barn ved, at støtte det på denne måde. Barnet får hjælp til skolegang, tøj og fornødenheder. Barnet kan få mulighed for, at vokse og gro i sine egne omgivelser, og blive hele mennesker i modsætning til børn der har været udsat for svigt og adoption pga. fattigdom.

Tak for besøget ❤