Posted in Mennesker

Drømmen del. 3

Naturen i den lille by var fin med et par søer, et par parker, stier og skovbryn. Hun sugede naturens detaljer til sig og nød, at mærke vintersolens stråler. Solen glimtede i søens stille vand, og svanerne samlede sig i flok for at varme sig i solens stråler. Hun gyngede på legepladsen som lå i centrum af lejlighedsbyggeriet. Hun gyngede så højt hun kunne imens hun følte friheden, og imens hun med glæde i hjertet samt en smule usikkerhed så op mod vinduet i deres lille hjem. Hun vidste at han sad ved hans plads ved computeren. Hun ville ønske, at han var gået med ud for at nyde naturen og gyngeturen i vintersolen. Mon han kiggede ud af vinduet på et tidspunkt og fik øje på hende?

De rejste endnu engang til varme himmelstrøg. Rejsen var smuk, oplevelserne var mange, omgivelserne spændende og historiske og de havde det bedre end nogensinde. De fik nemt kontakt med de indfødte, og havde samtaler om livet på godt og ondt. Smykkehandleren der bød varmt velkommen og inviterede på the med udsigt udover vandet. Tjeneren der var gået konkurs med sin restaurant og nu havde et alkohol-problem. Forretningsmanden i den stopfyldte bus der efter busturen viste dem vej rundt i centrum og samtidig fortalte om sit liv. Restaurant-ejeren der fortalte om restaurantens historie. De kom i kontakt med folk. De spiste spændende mad, tog på spændende ture, så smukke seværdigheder og nød rejsen og at lære hinanden endnu bedre at kende. Hun blev mere afslappet, mere glad og følte sig mere sikker på at dette forhold var værd at kæmpe for.

Hverdagen indfandt sig efter hjemrejsen, og samlivet og fællesskabet i det lille hjem skulle bygges op. Der var lange aftener i køkkenets spisekrog med tændte stearinlys i stagerne, en duft fra røgelsespindende der blandede sig med duften fra krydret mad, New Age musik, vin eller alkohol i glasset og snakke og diskussioner om livets spørgsmål og overvejelser. Han var god til, at pirke til hende. Stillede hende spørgsmål om emner hun aldrig havde talt om før. Fik hende til, at se tingene fra en anden vinkel. Og fik hende til, at blive skeptisk når han kom for tæt på eller gik over grænsen med en bemærkning. Hun udviklede sig til, at være bedre til at sige fra, og til at kunne føre en diskussion.

Da han en aften under en sådan samtale kommenterede hendes kropsbygning og i samme åndedrag tegnede og fortalte hvilken bygning han foretrak, blev det for meget for hende. Næste morgen efter en anspændt nat uden meget søvn, stod hun tidligt op og begyndte at pakke sine ting. Det ville hun alligevel ikke finde sig, og imens hun pakkede sine ting sammen overvejede hun hvad hun skulle gøre for, at komme væk derfra. Hun var sikker på, at der ville være hjælp at hente fra familie og venner. Efter mange undskyldninger fra ham, ændrede hun dog mening. Pakkede ud og blev.

Familien var tæt på, og fulgte og støttede parret. Familien blev flittigt besøgt, og der var gode stunder med snakke og god mad, gåture og udflugter. De to skulle altid bare sige til, hvis de havde behov for hjælp. Under facaden var der dog noget der på en eller anden måde ikke passede sammen. Der var belæringer, mislykkede drømme, uforløste forventninger, krav, sorg og skuffelser pakket fint ind i small talk. Hvad var det der gemte sig under overfladen. Hvad var det for en energi? Hun kunne mærke den.

Han kunne sammen med hende få sat ord på nogle af de drømme han havde haft i mange år. De var kreative sammen, og så muligheder og der var ikke langt fra tanke til handling. Det lille hjem skulle skiftes ud med et større hjem hvor der var rigeligt med plads til dem begge, den familie de skulle opbygge, den store kreativitet, kærligheden og de nye muligheder. Det kunne kun blive godt for dem begge, og de havde store forhåbninger og forventninger til fremtiden. Det så lyst ud, og familien bakkede op om den store beslutning. Et nyt kapitel skulle begynde, og det kunne kun blive spændende.

Fortsættelse følger…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s