Posted in Mennesker

Egen fri vilje

Når man bliver berøvet sin egen fri vilje kan det være manipulation der er tale om, eller psykisk vold. Disse to punkter kan dog gå under samme kategori i nogle tilfælde.

En følge virkning på forrige indlægs emne; Gaslightning kan være, at der sker et dramatisk opbrud hvor den som volden går ud over enten bliver fyldt af kaos indeni fordi, at der er blevet talt på en sarkastisk og hånlig facon fra voldsudøverens side, og offeret dermed går i alarmberedskab og flår alting ned i en kuffert og flygter eller går i selvsving og drejer rundt om sig selv, lægger sig ned på gulvet og kryber sammen, hyperventilerer, blokerer og ikke kan gøre andet end at sidde og græde.

Psykisk vold er farligt, og det kan tage lang tid at hele sårene efter det.

Voldsudøveren er som regel så psykisk belastet, at personen vil ødelægge næsten alt som offeret har kært; familie-relationer, selvværd, materielle ting der har værdi for offeret og positive episoder.

Eksempel:

Der er sket en Gaslighting episode. Offeret går i alarmberedskab og pakker i en fart sine ting i bilen. Offeret kører til den anden ende af landet til et nært familiemedlem og bliver der 2 dage. Offeret skal hjem og starte et helt nyt job, men ønsker ikke at komme hjem og blive frarøvet al sin energi så der ikke er energi til, at starte på det nye job.

Offeret vælger derfor, at overnatte 3 dage på Bed and breakfast. Dag 2 kontakter voldsudøveren sit offer pr. telefon og ønsker at hun skal komme hjem. Offeret forsøger, at fortælle, at hun ikke kan magte det mere, og derfor må være på Bed and breakfast da der skal være energi til, at starte det nye job.

Offeret skal på job, men har en pause undervejs hvor det er muligt, at køre hurtigt hjem. Voldsudøveren ligger i sin seng og er meget deprimeret, og er sikker på, at offeret har givet udtryk for, at hun ikke ønsker at fortsætte forholdet. Offeret forsøger at fortælle på en rolig og kærlig måde, at hun ikke kan holde til det mere. Voldsudøveren bliver ved med at fremhæve, at hun har slået op. Offeret prøver roligt imens tårene triller ned af kinderne at få voldsudøveren til, at forstå hvorfor hun ikke kan mere.

Pludselig rejser voldsudøveren sig hurtigt op fra sengen og siger aggresivt: Så pak dine ting og det skal være nu!

Offeret går ned i køkkenet og begynder at tage det fine arveporcelæn som har stor affektionsværdi, ned fra hylden og sætter det på køkkenbordet. Stakke af dybe og flade tallerkner samt fade.

Voldsudøveren kommer ned i køkkenet og fejer alle tallerknerne ned fra køkkenbordet med armen. Alle tallerkner smadrer og der ligger nu en bunke af porcelænskår rundt om på køkkengulvet.

Derefter begynder voldsudøveren, at åbne stuevinduer og køkkenvindue og kaste urtepotter, nips og pyntegenstande ud. Møbler, instrumenter, billeder og ejendele ud af døren. På første sal smides smykker, ejendele og pyntegenstande ud. Alt ligger smadret på fliserne i indkørslen både foran huset og i indkørslen. Bilen har fået flere buler efter voldsudøveren har kastet stole ud af døren. Guitaren er brækket. Stolene er faldet fra hinanden. Lampen bliver hevet ned fra loftet og kastet udenfor. Ting ryger også ud fra kælderdøren.

Det er eftermiddag og højlys forårsdag. Naboerne kan nemt følge med. Offeret skal tilbage på job. Hun kan ikke. Men hun skal op og fortælle, at hun desværre må holde fri resten af dagen pga. sygdom i familien. Hun er rystet. Det er uvirkeligt og surrealistisk. Hendes ting ligger smadret i hendes hjem, både indenfor og udenfor. Hun må have fjernet de smadrede ting udenfor inden hun kører tilbage på jobbet. Hun går og samler glasskår, potteskår og ødelagte ting op fra indkørslen foran huset. Hun går som på vat, men samler al sin styrke. Chokeret.

Pludselig kommer voldsudøveren med en trillebør og begynder at hjælpe hende med, at samle tingene op.

Det begynder at blive et fælles projekt at samle tingene op, og få ryddet op. Alt ryger ind i garagen. Der kan lukkes af til.

Da det værste er taget, kører hun til sit job og fortæller, at hun må holde fri resten af dagen pga. sygdom i familien.

Hun kører hjem. Det hele sejler inde i huset.

Han har før smadret den smukke porcelænskande som var et særligt arvestykke. Nu har han også smadret alle de smukke, næsten antikke tallerkner og fade som havde så stor affektionsværdi for hende. De ligger i en stor bunke på køkkengulvet.

De finder på en eller ander måde sammen i det her kaos. Hun skulle bare have kørt sin vej, men hun kunne ikke.

Sådan en sag er psykisk vold af kraftig karakter, og det er her den frie vilje bliver berøvet.

Hvis du oplever bare en lille tendens af noget der ligner, så red dig selv og kom væk inden det er for sent. Følg din mavefornemmelse, og hvis noget føles forkert eller grænseoverskridende, så reager på det og slå det ikke hen.

Søg mod lyset ❤

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s